Čo pomáha na bielenie zubov a koľko stojí u zubára?

Čo pomáha na bielenie zubov a koľko stojí u zubára?

Zistite, čo naozaj pri bielení zubov funguje, aké máte možnosti a aké rady na internete si radšej nebrať k srdcu. ‍

Vyskúšali ste už takmer všetky „overené” babské rady na bielenie zubov, no ostali ste sklamaní? Zistite, čo naozaj funguje, aké máte možnosti a aké rady na internete si radšej nebrať k srdcu.

Aké sú možnosti bielenia zubov?

Ordinačné bielenie zubov – ide o najrýchlejší spôsob, ako dosiahnuť viditeľné výsledky. Počas jedného sedenia je možné odstrániť povrchové škvrny a zosvetliť farbu zubnej skloviny. Používa sa pritom špeciálny gél a LED lampu, vďaka ktorej je proces bielenia účinnejší a šetrnejší k vašim zubom.

Domáce bielenie zubov PURE WHITENING – ak chcete dosiahnuť naozaj výrazné a dlhotrvajúce výsledky, odporúčame vám vyskúšať našu inovatívnu metódu domáceho bielenia. Pripravíme pre vás na mieru vyrobené nosné lôžka, ktoré si jednoducho nasadíte na zuby a necháte pôsobiť bieliaci gél. Bielenie prebieha postupne v pohodlí vášho domova a výsledky sú skutočne ohromujúce.

Pred každým bielením je ale nutné absolvovať zubnú prehliadku a dentálnu hygienu. Dentálna hygienička odstráni zubný kameň, ktorý vzniká usadzovaním povlaku a baktérií na zuboch a spôsobuje zápaly ďasien. Ak sa zubný kameň pravidelne neodstraňuje, môže časom viesť až k parodontitíde a strate zubov. Po dentálnej hygiene budú vaše zuby perfektne vyčistené, vyleštené a vznikne pôda pre následné precízne bielenie. Nezabúdajte, že len zdravé zuby bez kazov a zápalu ďasien sa môžu bezpečne vybieliť.

Ako dlho vydrží efekt bielenia zubov?

Dĺžka účinku bielenia závisí od zvolenej metódy a od starostlivosti o zuby. Pri ordinačnom bielení môžete očakávať, že vám žiarivý úsmev vydrží približne 1 – 2 roky. Domáce bielenie PURE WHITENING prináša ešte dlhodobejšie výsledky, efekt bielenia môže pri častej konzumácii všetkých farebných potravín pretrvať aj 2 – 3 roky. Ak si však na tieto veci dávate extra pozor, zuby budú snehobiele oveľa dlhšie. 

Je však dôležité dodržiavať správnu ústnu hygienu, používať kvalitnú zubnú kefku a pastu a nezabúdať na pravidelnú návštevu zubnej hygieničky. 

Koľko stojí bielenie zubov PURE WHITENING?

Cena domáceho bielenia PURE WHITENING je 370 € pre registrovaných a 400 € pre neregistrovaných pacientov našej zubnej kliniky. Získajte výhodnejšiu cenu a komplexnú starostlivosť o vaše zuby, zaregistrujte sa u nás ešte dnes.

Aké potraviny a nápoje spôsobujú zafarbenie zubov?

Aj keď si pravidelne čistíte zuby, niektoré potraviny a nápoje môžu časom spôsobiť ich zafarbenie. Medzi najčastejších „hriešnikov" patria:

  • káva a čaj – obsahujú tanín, ktorý sa usadzuje na zuboch a spôsobuje žlté až hnedé sfarbenie,
  • červené víno – farbivá v červenom víne prenikajú cez zubnú sklovinu,
  • kola iné sladené nápoje – okrem cukru, ktorý prispieva k tvorbe zubného kazu, obsahujú aj umelé farbivá,
  • tmavé bobuľovité ovocie – čučoriedky alebo černice síce obsahujú zdraviu prospešné látky, no zafarujú zuby do fialova,
  • cigarety a tabakové výrobky – decht a nikotín spôsobujú zažltnutie zubov a vznik škvŕn.

Samozrejme, nikto po vás nechce, aby ste sa týmto potravinám a nápojom úplne vyhýbali. Ich negatívny vplyv však môžete zmierniť dôkladným vyčistením zubov a vypláchnutím úst čistou vodou ihneď po ich konzumácii. Niektorí ľudia to však riešia aj používaním slamiek.

Na aké „zaručené" rady radšej zabudnúť?

Na internete nájdete množstvo tipov, ako si zuby vybieliť doma pomocou sódy bikarbóny, jablčného octu, soli, kyseliny citrónovej či citróna. Radíme vám to radšej doma neskúšať, pretože tieto suroviny môžu poškodiť zubnú sklovinu, spôsobiť precitlivenosť zubov a výsledný efekt vybielenia bude minimálny, ak vôbec nejaký.

Profesionálne bielenie zubov v rukách skúsených odborníkov je nielen účinnejšie, ale predovšetkým bezpečné. Nemusíte sa báť, že si poškodíte sklovinu. Jedinou dočasnou nepríjemnosťou môže byť mierna citlivosť zubov, ktorá však rýchlo odznie.

Ak sa teda chcete tešiť z krásneho úsmevu bez zbytočného rizika, zarezervujte si termín bielenia zubov v našej zubnej klinike Doktor Úsmev.